Arretjescake a la Marianne

arretjescake Een cake zonder oven? Jazeker, het kan! Een heerlijke lekkernij, wat ik nog ken uit m’n jeugd. Je eet je vingers erbij op. Onze buren maakten dit vroeger en als het zover was, was dit een heerlijke traktatie.

Met dank aan Marianne!
Ingrediënten
  • 1 pakje roomboter
  • 250 gram donkere suiker (eventueel basterdsuiker)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125 gram cacao
  • 125 gram hagelslag (puur)
  • 2 eieren
  • 1 borrel glaasje (Stro-)rum
  • 300 gram Maria biscuit (1 1/2 rol)


Ingrediënten
  1. Smelt eerst de roomboter in een steelpannetje (niet te heet);
  2. Doe er vervolgens de basterdsuiker en de vanillesuiker bij en laat alles goed smelten;
  3. Doe er vervolgens de cacao en de hagelslag erbij. Ook goed laten smelten;
  4. Kluts vervolgens de eieren en schenk dit bij de chocolademassa. Goed doorroeren!. Het mengsel niet te warm laten worden, anders gaat het schiften;
  5. Schenk vervolgens de rum bij de chocolademassa;
  6. Breek de koekjes in stukken en roer dit door de chocolademengsel;
  7. Bekleed een cakevorm met bakpapier en bewaar ongeveer 1 dag de cake in de koelkast.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver